מועצה יציבה


לפני שניכנס לעובי הקורה של המצע, אני רוצה להצהיר שאחד הדברים שחשוב לי לעשות זה לשקם את המועצה, כארגון.

המועצה היא גוף גדול, המונה 700 עובדות ועובדים. בשנים האחרונות, סבל הארגון מעזיבה של כוח אדם איכותי ומסור, עובדה שפגעה בידע ובאקלים הארגוני כמו גם באיכות השירות לתושב.

אחד הצעדים הראשונים והנדרשים הינו לשקם את הארגון ולהחזיר לו את גאוות היחידה. לטפח ולהעצים את העובדים שהינם לב ליבה של המועצה. שיגיעו בבוקר שמחים וגאים להיות חברים בארגון שמכבד ותומך בהם.

קצת רקע:

פרדס חנה-כרכור נפרשת על פני 23,000 דונם והינה המועצה המקומית הגדולה בישראל. מבחינת שטח היא מהווה כמעט מחצית משטחה של תל אביב וגדולה פי 4 מבת ים. היישוב מאופיין בתמהיל מגוון של תושבים, בריכוז של קהילות ייחודיות ובשיעור הגירה חיובית גבוה. היישוב מתפתח במהירות, וקיים מתח בין שימור ושמירת האופי הכפרי שלו לבין פיתוח והתאמה של התשתיות לקצב ההתפתחות המהיר. נכון להיום, ההערכות מדברות על כ- 50,000 תושבות ותושבים.






שיקום האמון

חוסר ההלימה של התשתיות עם הגידול המהיר באוכלוסיה מתבטא לא רק בעומס בכבישים,במוסדות חינוך, בנקיון ועוד אלא גם במחסור בכוח אדם מקצועי במועצה.

נתונים על המועצה כאירגון

כך לדוגמא ישנם 19 עובדי תיפעול בלבד במועצה. אחד על כ-2500 תושבים ותושבות.
זה אומר, שכשאתם מתקשרים למוקד106 לדווח על תקלה קחו בחשבון מחסור חמור בכוח אדם וצמצום האפשרות למתן פתרונות בזמן סביר.יש להגדיל את התקנים, לאגם משאבים, וליצור יחד עם העובדים והעובדות סביבת עבודה נעימה, יעילה ומקצועית.

אז מה עושים והיכן נמצאים הפתרונות?








הפתרונות:
 כדי לתת מענה לכל המבקש טיפול, אנחנו מבקשים לבסס מועצה יציבה, שתפעל תחת העקרונות המנחים הבאים: 
  • נפעל עם יחד עם העובדים והעובדות מתוך ראייה מערכתית, אינטגרטיבית והבנה שהכול קשור בכול.
  • נפעל ליצירת שיתופי פעולה ואיגום משאבים ויכולות עם כלל הגורמים (תושבים, גורמי ממשל והאזור).
  • ניישם  פתרונות פורצי דרך מתוך תפיסה מושכלת וראייה ארוכת טווח.
  • נפעל בשקיפות ובדיאלוגיות.
  • נעודד יזמות, חדשנות, ושיתופי פעולה בתוך הארגון עצמו. 

אקטיביזם, הפעם מבפנים
באנו מהשטח. קידמנו יוזמות עצמאיות ועבדנו על דלק של חשיבה יצירתית, יזמות ואקטיביזם. את הרוח הזאת נביא איתנו גם לבניין המועצה:

  • גיוס משאבים ממגוון מקורות: המדינה, עמותות וקרנות מציעות משאבים רבים לרשויות המקומיות. ההזדמנויות מגיעות בדמות קולות קוראים, תכניות ממשלתיות ומיזמים אזוריים.
    נמנה כח אדם ייעודי ומקצועי לגיוס משאבים אלו בהתאמה לצרכים השונים העולים מאגפי המועצה ומהשטח.

  • תוקם מחלקה לתכנון אסטרטגי -  שתפקידה יהיה לתכנן את פרדס חנה כרכור 2033,  לפעול  ליישום של תכניות ארוכות טווח, הובלת שיתוף ציבור, גיוס כספים, ו"קולות קוראים" . המחלקה תפעל מול כל האגפים והמחלקות במועצה, תמפה צרכים פנים ארגוניים ותיישם תכנית חזון מבוססת תקציב עם כלים למדידת היעדים.
הנושא קרוב ללבך?
יש לך רעיונות נוספים איך אפשר לייעל את המועצה כאירגון?

*
*